×

Cum cumpar?

1 Adaugati in cos produsul dorit.
2 Verificati comanda. Completati campurile necesare.
3 Alegeti metoda de PLATA & TRANSPORT

Daca aveti in continuare probleme, va rugam sa ne anuntati, prin trimiterea unui e-mail la mobiliermestesugit@gmail.com. Multumim!

SHOWROOM PROGRAM

Luni - Vineri - 08:00 - 16:00
Sambata - Inchis
Duminica - Inchis

FORGOT YOUR DETAILS?

ASOCIAŢIA BIOSILVA

Începând cu anul 2008 Asociația Biosilva își desfășoară activitatea în regiunea de Nord-Est a României în domeniul protecției mediului, gestionării durabile a pădurilor și conservării biodiversității, promovării principiului dezvoltării durabile a comunităților rurale și iniţierii de programe pentru educaţie ecologică şi turism responsabil.

OBIECTIVE

Printre cele mai importante obiective specifice ale asociației se află promovarea unui management raţional privind principiul dezvoltării durabile, informarea comunităţilor locale privind dezvoltarea durabilă, bazată pe resurse locale, sprijinirea şi iniţierea de alternative de dezvoltare economică durabilă şi susţinerea obiceiurilor şi meşteşugurilor din zonă, stimularea parteneriatelor în regiunea de Nord – Est pentru dezvoltarea durabilă şi conservarea biodiversităţii, iniţierea de programe pentru educaţie ecologică şi turism responsabil, desfăşurarea de programe de gestiune ecologică şi valorificarea deşeurilor şi a materialelor refolosibile promovarea incluziunii și economiei sociale, implementarea de măsuri active pe piața forței de muncă, accesarea/realizarea de proiecte privind crearea de locuri de muncă în diferite domenii de activitate, angajarea de personal calificat în desfășurarea de activități economice conform proiectelor accesate/realizate, desfăşurarea de orice alte activităţi economice directe dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul asociației, activități de inițiere și dezvoltare de intreprinderi sociale, acțiuni de prevenire și combatere a abandonului școlar, abandonului familial, prevenirea muncii forțate a adolescenților precum și a altor fenomene, traficul și violența.

ZIARUL DE MEDIU

În calitate de membru al Coaliției pentru Mediu din România (organizație la nivel național formată din 33 de ong-uri de mediu) Asociația Biosilva a avut inițiative în special în domeniul forestier prin implicarea pe plan local și regional în dezbaterile privind adoptarea unui nou Cod Silvic, dar și prin implicarea în acțiuni de combatere a tăierilor ilegale de arbori și de reducere a infracțiunilor silvice. Asociația Biosilva a susținut activități de cercetare și inovare în domeniul protecției mediului – gestionării durabile a pădurilor și a promovat activitatea altor membri din cadrul Coaliției în publicația online a asociației – www.ziaruldemediu.ro.
În domeniul incluziunii sociale, combaterii sărăciei și a dezvoltării comunităților marginalizate sau vulnerabile din punct de vedere socio-economic, Asociația Biosilva a desfășurat activități relevante prin înființarea a patru structuri de economie socială și organizarea mai multor evenimente de promovare a economiei sociale în Regiunea de Nord-Est a României în cadrul proiectului „Economia socială – un pas spre un viitor mai bun” finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”. În cadrul acestui proiect Asociația Biosilva a creat prin structurile de economie socială un număr de 29 locuri de muncă și a facilitat formarea profesională pentru un număr de 36 persoane aparținând unor grupuri vulnerabile, astfel:

SES 1     |     SES 2     |     SES 4     |     SES 14

SES 1

Depozit de prelucrare lemn de foc - COOPERATIVA SOCIALĂ „STEJARUL” SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla, înființată ca o structură de economie socială ce are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos. Bugetul total alocat a fost de 768.160,00 lei, din care 227.400,00 lei fiind dedicați exclusiv investițiilor. Prin realizarea unei linii tehnologice moderne de tăiat, despicat și paletizat lemn de foc cu o productivitate ridicată, se urmărește asigurarea producerii de lemn de foc secționat, despicat și paletizat, lemn decojit pentru produse de mobilier, scoarță pentru amenajări peisagistice, servicii de secționat și despicat lemn de foc.
Necesitatea înființării unei astfel de structuri economice a pornit de la faptul că lemnul reprezintă principala sursă de încălzire în mediul rural, respectiv pentru comuna Pomârla și pentru comunitățile învecinate, iar lipsa unui producător pentru lemnul de foc despicat si paletizat în zonă face ca această afacere să fie o oportunitate pentru piața locală.
În cadrul acestei structurii de economie socială au fost create un număr de 7 locuri de muncă, din care 5 angajați fac parte din grupul țintă al proiectului, respectiv din categoria persoanelor cu venitul minim garantat. Pentru 12 persoane din grupul țintă a fost facilitată participarea la cursul de formare profesională “Motorist la motoagregate și mașini în silvicultură”.

SES 2

Atelier meșteșugăresc de producere a mobilei din lemn masiv – ASOCIAȚIA BIOSILVA, punct de lucru Suceava, cu sediul în Județul Suceava, Municipiul Suceava a fost înființat ca punct de lucru în cadrul Asociației Biosilva având ca domeniu principal de activitate producerea mobilei din lemn masiv și a altor produse din lemn. Bugetul total alocat a fost de 700.350 lei, din care 119.800 lei fiind dedicați exclusiv investițiilor în utilaje și echipamente și peste 180.000 lei pentru materii prime și produse consumabile. În cadrul atelierului au fost create 7 locuri de muncă, 3 pentru persoane selectate din grupuri vulnerabile ce au beneficiat de venitul minim garantat și 2 pentru persoane cu dizabilități. Pentru un număr de 9 persoane din grupul țintă a fost facilitată participarea la cursul de formare profesională “Dulgher, tâmplar, parchetar”.

SES 4

Săpături și lucrări de pregătire a terenului, subtraversari și servicii conexe pentru diverse utilități, COOPERATIVA SOCIALĂ "Dynamic" SOCIETATE COOPERATIVĂ, cu sediul în Județul Botoșani, Comuna Pomîrla are ca obiect de activitate execuţia lucrărilor de săpături și de pregătire a terenurilor, subtraversări și servicii conexe pentru diverse utilități. Necesitatea înființării unei astfel de structuri economice a pornit de la premiza unei dezvoltării economice sociale și durabile a spaţiului rural, care este indispensabil legată de îmbunătăţirea calităţii vieţii, a creşterii atractivităţii şi interesului pentru zonele rurale.
Pentru lucrările efectuate în cadrul acestei structuri s-au achiziționat utilaje și echipamente performante care să asigure utlizarea la maxim de eficienţă a materialelor şi care să confere calitate superioară lucrărilor. Execuția săpăturii de canal pentru utilități constituie un capitol foarte important și generează o cerere foarte mare de servicii ce pot fi executate cu utilajele din dotarea structurii economice sociale înființate. Cererea vine din comuna Pomîrla, din zona limitrofă comunei Pomîrla, din celelalte localități ale județului Botoșani cât și din alte județe învecinate.
În cadrul acestei cooperative au fost înființate 6 locuri de muncă din care 4 angajați fac parte din grupul țintă din categoria persoanelor cu venit minim garantat. Pentru un număr de 8 persoane din grupul țintă a fost facilitată participarea la cursul de formare profesională “Masinist la masini pentru terasamente”.
Fondurile alocate pentru această structură de economie socială sunt în valoare de 504.650,00 lei din care 149.300,00 lei reprezintă investiții în utilaje și echipamente.

SES 14

Salon de înfrumusețare, Cooperativa Socială "Alyxor Beauty" SOCIETATE COOPERATIVĂ, structură de economie socială cu sediul în Județul Botoșani, Municipiul Dorohoi ce oferă servicii de coafură, frizerie, cosmetică, îngrijire corporală, tratamente corporale, masaj de relaxare și anticelulitic, manichiură, pedichiură, make-up, în Municipiul Dorohoi, din județul Botoșani. Bugetul total alocat este de 438.480 lei, din care 67.130 lei fiind dedicați exclusiv investițiilor în utilaje și echipamente profesionale.
În cadrul salonului au fost create 9 locuri de muncă, din care 7 persoane au fost selectate din grupuri vulnerabile. Pentru un număr de 8 persoane din grupul țintă a fost facilitată participarea la cursul de formare profesională “Coafor” și “Manichiurist-pedichiurist”.

TOP
Mobilier Mestesugit
Aboneaza-te pentru a primi ultimele oferte!
We respect your privacy.